Te raó el Senyor Montoro?

  Es una llàstima que qualsevol xitxarel·lo, com el senyor Montoro, ens pugui donar lliçons d’Hisenda Publica I ens pugui dir, amb aquesta cara de Líder de Mars Attack, que som un país mal administrat.

  Aquesta mentida, repetida cent vegades, acaba posant-nos la mosca al nas i, en el meu cas, m’ha arribat a fer sospitar que, si no te tota la raó, com a mínim no l’hem sabut desmentir amb la contundència que s’escau, en aquesta ocasió.

  No pot ser, que el Govern d’un país com el nostre, que ha tingut durant molts anys un Conseller d’Economia que podria ser candidat a Premi Nobel, no hagi estat capaç d’establir un pressupost consensuat, determinant la xifra de despesa necessària, incontestable e imprescindible per mantenir el nostre “Estat de benestar”.

  Totes les gesticulacions i declaracions sobre el dèficit públic dels Governs Central i Autonòmics, s’acabarien si El Govern de Catalunya arribes a establir que son necessaris xxx milers de milions d’euros per mantenir els serveis públics imprescindibles, incloent’ hi en aquesta partida tot allò que, de forma consensuada, es consideri dins d’aquesta categoria.

  Jo estic segur que, en el cas en que es fessin els pressupostos de La Hisenda Publica amb el mateix mètode que es fa servir a les empreses privades, no hi hauria cap senyor Montoro que pogués dir-nos que Catalunya no s’administra prou be o, com a mínim, tindríem tots els “trumfos” a la ma per poder-l’hi demostrar en quina mesura el seu dèficit no es culpa nostra.

  Per el que es percep, des del cantó del catalanet d’estar per casa, sembla que els pressupostos es fan sobre la marxa i com que no es te cap idea clara del que es gastarà, ni del que s’ingressarà, es va especulant sobre el dèficit que tindrem, si tindrem prou diners, o no, quan els tindrem, i que gastarem si en tenim prou. O sigui: especulem i si les coses no surten be, d’una banda la culpa es de Madrid i, de l’altra, la culpa es de Catalunya.

  Totes aquestes qüestions ens passen per sobre dels mortals catalanets que veiem, amb cara de no entendre res, com es possible que no hi hagin diners per segons quines coses, segons quins dies. D’altres dies veiem que si que n’hi han prou per fer un pressupost de despeses de 40.000M. d’euros, però immediatament, sembla que encara no n’hi han prou i que aquests pressupostos son deficitaris (gastem mes del que ingressem) i que quan això ho diem a Madrid, el Gobierno de España ens diu que el que passa es que som uns mal gastadors. Un cop dit això, ningú a Catalunya es posa com una moto, se’n va a Madrid i l’hi canta quatre fresques al Senyor Montoro. ¿De que van parlar l’altre dia el Sr. Oriol Junqueras i el mateix Montoro que avui ens bescanta per la Tele tractant al Govern de “colla d’incompetents” dient, a mes a mes, que es dediquen al que no s’han de dedicar? ¿Voleu dir que no serà veritat que els Molt Honorables no ho son, de veritat, molt incompetents?